PerformanceGuard Case Study
VIA University College
VIA University College gør brug af både CapaInstaller og PerformanceGuard som en del af ITafdelingen professionelle værktøjskasse. I denne case fokuserer vi på oplevelserne med PerformanceGuard
Fakta
Virksomhed: VIA University College
Kunde siden: 2009
Website: www.via.dk/
VIA University College består af syv campusbyer: Herning, Holstebro, Horsens,
Randers, Silkeborg, Viborg og Aarhus. Huser 50 forskellige uddannelser – f.eks. 35 forskellige mellemlange videregående
uddannelser.
Professionelle IT-værktøjer
bringer VIA et skridt foran
Velfungerende IT-standarder og glade brugere er et ”must” for IT-afdelingen på VIA University College – og PerformanceGuard er det professionelle og troværdige IT-værktøj, der gør det muligt at være på forkant.
Det handler om størst mulig standardisering og om at være et skridt foran, når flere end 10.000 computere skal administreres på 52 lokationer med 50.000 brugere samt 17.000 ”bring-your-own-devices” på netværket.
Det giver sikkerhed
VIA University College har benyttet CapaInstaller fra CapaSystems som Computer & Device Management solution siden november 2009 – og i slutningen af 2012 blev monitoreringsværktøjet PerformanceGuard også en del af IT-afdelingens professionelle værktøjskasse:
– PerformanceGuard spiller rigtig godt sammen med CapaInstaller. De to IT-værktøjer supplerer hinanden godt, giver et overblik og er med til at professionalisere vores afdeling. Det skærper vores opmærksomhed, fastholder fokus på vores ydelser og med 10.000 computere på 52 forskellige adresser er PerformanceGuard med til at give mig et billede af, hvordan det ser ud derude på en helt anden måde end den subjektive brugeroplevelse, der ligger i udsagnet: ”Min computer er langsom”, forklarer Peter Nordestgaard videre.
Giver syn for sagen
Som udgangspunkt havde Supportchefen en forventning om, at nogle af systemerne på de mange forskellige adresser kørte langsommere end andre. Med forskellige netværksleverandører ville det ikke være en overraskelse. Men der viste sig et andet og langt mere positivt billede:
– PerformanceGuard er et kraftfuldt værktøj og rapporteringsmulighederne er rigtig gode. Det viste sig, at variationen i f.eks. netværkshastighed og logintid rent faktisk lå indenfor en acceptabel procentsats, siger Peter Nordestgaard.
Relevante services og funktioner
Og netop rapporteringen er noget af det første, som er blevet taget i brug hos VIA University College. Der leveres nu månedlige rapporter til skolerne i IT Servicefællesskabet og til medarbejdere i supportfunktionerne – bl.a. en top 20-liste over de computere, der på en given adresse har været længst tid om at starte eller logge på.
Kvalificerer budgetterne
– Det er endnu ikke sat fuldstændig i system eller formaliseret, men vi har set på, om det var noget, der kunne give værdi. Og der kan trækkes oplysninger via PerformanceGuard, som kan være vigtige for en ansvarlig
supporter, ligesom der nok heller ikke går længe, før værktøjet præsenteres for ledelsen i ITS . Vi kan f.eks. tilbyde skoleledelsen et indblik i, hvordan tingene står til i skolens IT-miljø. Herunder hvilke computere, der bør udfases og hvornår. De oplysninger kunne være med til at kvalificere de budgetter, der lægges for IT, er Peter Nordestgaard ikke i tvivl om.
PerformanceGuard har da også vist Supportchefen, at IT-leverancen på VIA University College ser fornuftig ud. Der har indtil nu ikke været de store ”ildebrande”, der skulle slukkes, og generelt set er der god tilfredshed med den måde, som tingene kører på.
– De målinger, vi laver nu, skal bruges til at være proaktive. I stedet for at sidde og vente på, at brugerne melder ind om, at systemerne kører langsomt, kan vi nu selv handle og reagere, inden brugeren selv oplever problemet. Og jeg er ikke i tvivl om, at sker der pludselig en ændring i brugernes oplevelse, vil vi bruge PerformanceGuard som værktøj til at pinpointe problemet, slutter Peter Nordestgaard.
VIA i tal
Det er utrolig vigtigt at være et skridt foran, når man som IT-afdeling skal sikre en smidig og velfungere IT-administration
Lokationer
Brugere
Computere
BYOD
PerformanceGuard giver mulighed for at:
Se performance på slutbrugerens computer
Måle svartider mellem computer og de applikationer, som brugeren benytter
Få overblik over Citrix-performance på tværs af server-farmen
Lave løbende opsamling af Windows Performance Counters
Lave 24/7 monitorering af specifikke applikationer med automatiseret brugersimulering
Samle alt på dashboards i realtid
Se det live
Lad os vise dig, hvordan PerformanceGuard kan gøre en forskel for dig