Ny standard for databeskyttelse og compliance 

26. september 2024
databeskyttelse

ISAE 3000-erklæringen fra CapaSystems giver din IT-afdeling dokumenteret sikkerhed og compliance, så du kan fokusere på forretningen uden bekymringer om databeskyttelse og risikostyring.  

Hos CapaSystems er vi stolte af at kunne meddele, at vi har opnået en ISAE 3000-erklæring for vores CapaOne-platform. Uanset om du sidder med ansvaret for virksomhedens IT-strategi eller driften af sikkerheden, er denne erklæring en vigtig indikator for, at vi ikke blot tager sikkerhed og compliance alvorligt, men også har fået uafhængig dokumentation for, at vores processer og systemer er i top – med fokus på databeskyttelse

Derfor er ISAE 3000 vigtig for din IT-afdeling 

En ISAE 3000-erklæring er en internationalt anerkendt standard, der vurderer, hvor godt en tjenesteudbyder har styr på sine processer og kontroller, især når det gælder databeskyttelse. Erklæringen udarbejdes af en uafhængig revisor, der nøje gennemgår de aftalte procedurer. For CIO’er betyder det, at de får et klart bevis på, at samarbejdet med CapaSystems ikke medfører uønskede risici, og IT-administratorer kan være sikre på, at de tekniske løsninger fungerer effektivt i forhold til datasikkerhed og databeskyttelse

Hjælper dig med compliance og databeskyttelse 

Hos mange IT-afdelinger er compliance og datasikkerhed en stadig større byrde. Med krav som NIS2 og GDPR, samt den evige kamp mod sårbarheder og cybertrusler, kan det være svært at holde hovedet oven vande. Derfor er det en stor fordel, når en tjenesteudbyder kan fremvise en ISAE 3000-erklæring. Erklæringen fungerer som en garanti for, at data behandles fortroligt og sikkert, og at eventuelle risici er dokumenterede og kontrollerede, hvilket styrker virksomhedens databeskyttelse

Men hvad indeholder en ISAE 3000-rapport helt konkret? 

Rapporten beskriver, hvordan vores systemer fungerer, og hvor effektive de er i forhold til at beskytte dine data og sikre optimal datasikkerhed og databeskyttelse. Du kan være tryg ved, at vi overholder de højeste standarder for databeskyttelse. Selvom ISAE 3000 ikke er en obligatorisk rapport, er den blevet et uundværligt værktøj for mange virksomheder, der ønsker at minimere risici og sikre, at deres tjenesteudbydere leverer den nødvendige databeskyttelse og dokumentation. 

Hos CapaSystems har vi frivilligt ladet vores håndtering af kundedata gennemgå af en ekstern revisor, der har vurderet vores overholdelse af GDPR. Det betyder, at I som kunder kan være sikre på, at vi ikke blot har styr på compliance, men også at vores databeskyttelse løbende efterprøves og valideres af tredjepart. Dette er en vigtig faktor for virksomheder, der ønsker gennemsigtighed og fuld kontrol over, hvordan deres data bliver behandlet. 

ISAE 3402 er ”in the making” 

Vi har valgt ikke at stoppe ved ISAE 3000. Arbejdet med at opnå ISAE 3402-erklæringen er i gang, og vi går dermed dybere ind i driftssikkerheden og de interne kontroller, vi har som IT-leverandør. Dette er endnu et skridt i retning af at styrke vores compliance-profil og sikre, at vi kan imødekomme fremtidens krav til databeskyttelse og risikostyring. 

Når vi ser på fremtidens krav til compliance, bliver det tydeligt, at virksomheder skal være forberedte på stigende sikkerheds- og dokumentationskrav. CapaSystems har med vores ISAE 3000-erklæring taget et skridt i retning af at sikre, at vores kunder kan fokusere på deres kerneopgaver uden at skulle bekymre sig om compliance- og databeskyttelse

Vil du vide mere om, hvordan vores ISAE 3000-certificerede løsninger kan beskytte dine data og hjælpe din virksomhed til at overholde fremtidens krav? Så kontakt os i dag, og lad os tage en dialog om, hvordan vi kan lette jeres compliance-byrde. 

Vil du vide mere om ISAE 3000-certificeringen har vi lavet et særskilt område på vores hjemmeside, hvor du kan komme et spadestik dybere. 

Mickala Eilskov
Mickala Eilskov

Marketing Assistant

Har været ansat hos CapaSystems siden 2023.

Mickala er medansvarlig for blandt andet SEO, SoMe, messe-/eventmaterialer, blogposts, videoredigering, digital marketing, grafisk design til annoncer og hjemmesidekonstruktion.

Hun har sin daglige gang i blandt andet WordPress/Divi Builder og Canva. Og har oparbejdet erfaring med research.